داربستان ؛ به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ امروزه در دنیا، کاربرد تکنولوژیهای نوین در ساخت بناهای مسکونی و تجاری بهشدت افزایش یافته و کشورهای مختلف در حال پژوهش و توسعه بر روی مصالح و سازههای نوین هستند که هم در مقابل بلایای طبیعی مانند زلزله، کاملا مقاوم و هم به لحاظ قیمتی، بسیار مقرون بهصرفه هستند و در عین حال باعث صرفهجویی بسیار زیاد در زمان ساخت این سازهها میشوند.
پیش از این در قالب گزارشی با عنوان امکان ساخت "خانههای پیشساخته ضدزلزله" طی 2 تا 6 ماه وجود داردبه بررسی ضرورت روی آوردن مسئولان کشورمان به حوزه این تکنولوژیهای نوین پرداختیم چرا که کشورمان جزء کشورهای زلزلهخیز در جهان محسوب میشود و هر ساله، زلزله خسارات گستردهای را به مردم و سازههای مسکونی و ... وارد میکند.
اما متاسفانه باید گفت که تا به امروز مسئولان کشورمان کمترین میزان توجه را به این مسئله بسیار مهم داشتهاند و در حالی که ظرفیت و پتانسیل بسیار زیادی در کشورمان برای توسعه تکنولوژیهای نوین در حوزه سازه وجود دارد، اما به دلیل غفلت و ... مسئولان امر، عملا در مواقع بروز حوادثی مانند زلزله، طوفان، آتشسوزی و ... بیشترین خسارت و صدمات متوجه مردم کشورمان میشود.
به عنوان نمونه در حال حاضر یکی از دانشمندان کشورمان به نام دکتر ساعدی موفق به اختراع سازهای نوین با "تکنولوژی نانو" شده که به راحتی میتوان از این اختراع در ساخت منازل مسکونی استفاده کرد و خانههای ساخته شده با استفاده از این ماده بسیار سبک، کاملا ضد زلزله و ضد آتشسوزی هستند!
دکتر ساعدی درباره اختراع خود که موفق به اخذ گواهینامه ICC امریکا نیز شده است، میگوید: با بکارگیری این ماده ابداعی، دیگر نیازی به مصالح رایج در ساخت و ساز خانه مانند آجر، سیمان، گچ، چوب و ... نخواهد بود و از این ماده ابداعی میتوان برای ساخت تمام قسمتهای ساختمان مانند دیوارها، سقف، کف و ... استفاده کرد.
در حال حاضر برای نخستین بار، یک خانه ضدزلزله با استفاده از این تکنولوژی در مکزیک ساخته شده که در جریان وقوع زلزله 7.2 ریشتری این کشور، کوچکترین آسیبی به این واحد مسکونی وارد نشد.
لازم به یادآوریست با استفاده از این اختراع و تکنولوژی میتوان یک خانه 50 متری کاملا ضد زلزله و ضد حریق را در کمتر از 24 ساعت ساخت و آماده سکونت کرد.
ارسال نظر